Opmaat naar de zondag

‘Er zijn zo veel breekbare dingen. Mensen breken zo gemakkelijk, tenslotte. Net als dromen en harten. Toch valt het me op dat de bijzonderheid van de dingen die we als kwetsbaar beschouwen is hoe krachtig ze eigenlijk zijn.’

Breekbare tijd en breekbare dingen. Je hoort er iets over in de korte overweging door pastoor Jutta Eilander die onderdeel is van het 2 mei-zaterdagavondviermoment.
Uit het blauwe boek worden gezang 771 en 656 gezongen en de Bijbel ligt open bij psalm 103. Het fragment dat in de overweging voorgelezen wordt, komt uit een recente TED-Talk van de Engelse schrijver Neil Gaiman. En na de mooie woorden van de paaszegen raakt de kerkruimte vol van wat we al weken gemist hebben…

Op zaterdagavond, 19.00 uur, kijken we in een kort viermoment vooruit naar de zondag. Vanuit onze kerk met schriftlezing, gebed, muziek, zang, teksten en wat nog meer past bij de gedachte van dat moment. U kunt tegen 19.00 uur hier klikken voor het viermoment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *