5 en 6 oktober: inzameling voor de Voedselbank

Elk jaar vieren we begin oktober de oogstdienst. In dankbaarheid voor wat we mochten oogsten. Dat kan in het groot bekeken worden, zoals al het voedsel dat bloeide en groeide, al het eten dat weer ‘gewoon’ in de schappen lag. Maar er is ook een persoonlijk oogsten, bijvoorbeeld een project dat je hebt opgezet, een overwinning op een barrière of dat je een jaar verder bent met je studie.
In de viering op 6 oktober gaan we vanuit de lezingen verder met het nadenken over oogsten. En wat heeft God daarmee te maken?

Tijdens de dienst wordt ook aandacht gevraagd voor de Gooische Voedselbank en voor hen gaan we voedselproducten inzamelen. Dit lijkt een vrij clichématige actie, maar niets is minder waar. In september werd bekend dat de Voedselbank kampt met tekorten aan donaties, terwijl het aantal cliënten is gestegen van 74 naar 93 personen. Reden genoeg om de Voedselbank te helpen.


We hopen daarom dat u op zondag 6 oktober uw (houdbare) voedselproducten meeneemt naar de kerk. U kunt ze ook op zaterdag afgeven, tijdens de open kerk tussen 13.00 en 16.00 uur.
De collecte van komende zondag is eveneens bestemd voor de Voedselbank. Het kerkbestuur zal de opbrengst van die collecte verdubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *