Muziek en vrede

In het kader van de Vredesweek is er in de Gertrudiskathedraal (Willemsplantsoen 2 in Utrecht) op zaterdag 28 september aanstaande een meeslepend muziekprogramma.

Om 19:00 uur begint er een meezing-workshop onder het motto I have a dream met rapper/musicalartiest Petion Cleton. De kern van de meezing-workshop is het indringende lied Glory uit de film Selma (2014). De film handelt over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen van de stad Selma naar Montgomery. Hierbij kwam de Afro-Amerikaanse bevolking op straat om te ijveren voor stemrecht en tegen racisme: The biggest weapon is to stay peaceful – We sing, our music is the cuts that we bleed through. Ook andere bekende liederen worden in de workshop met Petion samen gezongen, zoals I have a dream, Als er nooit meer een morgen zou zijn en Frieden, Frieden uit Taizé. Niet meezingen? Kom dan luisteren!

Na de workshop volgt om 20:45 uur een cross-over gitaarconcert van het duo Jeff Heijne (flamencogitaar) & Jaber Fayad (ud en gitaar). Meeslepende wereldmuziek met een mix van flamenco, Arabische muziek en eigen composities. 

Toegang is gratis, reserveren niet nodig. De kerk is vanaf 18:30 uur open met koffie/thee. Na afloop is er gelegenheid de musici te ontmoeten en na te praten. Voor meer informatie, klik hier.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *