PDF PDF Print

Routebeschrijving naar de St. Vitus aan het Melkpad

Klik hier voor een kaartje van centrum Hilversum.
Klik hier voor een link naar Google-maps (engels)

Openbaar vervoer:
Komt u met de trein, dan kiest u in het station de uitgang Centrum. Omdat er nu nog volop gebouwd wordt, is het wat lastig een mooie routebeschrijving te geven; er wijzigt nog wel eens iets. In ieder geval loopt u richting centrum en komt u bij de randweg om het centrum. Volg die weg in de rijrichting. U passeert dan het marktterrein (ligt aan de rechterkant) en de randweg volgend komt u na een bocht naar links op het Melkpad. De kerk is al bijna in zicht en ligt aan de rechterkant. Een wandeling van zo'n tien minuten.

Vanuit Utrecht via de A27:
Neem afslag Hilversum, ga rechtdoor en passeer de stoplichten. Bij de volgende stoplichten gaat u linksaf, dit is de Soestdijkerstraatweg. Deze rijdt u helemaal uit tot hij overgaat in de Emmastraat. Aan het eind hiervan gaat u rechts, het Achterom in. Hier passeert u de achterkant van de Rooms-Katholieke St. Vitus (links in de bosjes). Bij de stoplichten gaat u rechts, de Schapenkamp in. Deze brede weg langs o.a. NS-station blijft u volgen, ook als hij naar links slingert en een smalle weg wordt: het Melkpad. Rechts naast de Peugeot-garage vindt u de kerk mét parkeerterrein.

Vanuit Amsterdam via de A1:
Neem de afslag Hilversum-Noord en ga daarna links naar Hilversum. U volgt de Hilversumseweg, die overgaat in de Larenseweg. U komt uit op het mr. Joop den Uyl-plein. Hier gaat u rechtsaf, Johannes Geradtsweg. Dit is weer een lange weg. Bij het Mediapark gaat u rechtsaf de Sumatralaan in en aan het eind bij de stoplichten ook weer rechts (Lage Naarderweg). U gaat dan onder een viaduct door, waar u zojuist zelf overheen gereden bent. Bij de stoplichten slaat u links af  (voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk). Op de volgende kruising rechts af. Aan deze straat ziet u het marktterrein aan de linkerkant. Op de T-splitsing gaat u een klein stukje links en dan rechts het Melkpad op. Al na zo'n 100 meter vind u rechts naast de Peugeotgarage de St. Vitus.

Vanuit Amsterdam via de A2:
Neem de afslag Vinkeveen en vervolgens links, Hilversum. U volgt de N201/Vreelandseweg (ja, het duurt lang!) totdat u in Hilversum aankomt bij een rotonde. U houdt links aan (nog steeds Vreelandseweg). De weg buigt naar links en bij de tweede stoplichten gaat u rechtsaf de Vaartweg in. Hier blijft u rechtdoor gaan, dus bij de rotonde (met tankstation) neemt u de tweede afslag rechts en blijft op de Vaartweg. Als u uiteindelijk bij stoplichten komt gaat u nog een klein stukje rechtdoor, tot u bij de volgende stoplichten wel rechtsaf moet, en volgt de weg die u door het centrum heen slingert (Langestraat). Bij een rotonde met fontein gaat u rechtdoor, en komt u op de Schapenkamp. Deze brede weg langs o.a. NS-station blijft u volgen, ook als hij naar links slingert en een smalle weg wordt: het Melkpad. Rechts naast de Peugeot-garage vindt u de kerk mét parkeerterrein.

NB De gemeente Hilversum is op verschillende locaties druk bezig met wegwerkzaamheden. Het kan zijn dat uw route toch anders gaat dan we hierboven beschrijven...


 Oud-Katholieke Parochie St. Vitus, Hilversum | design: Sync. Creatieve Producties

Lees hier onze privacyverklaring