PDF PDF Print

Een kerk voor mijn kinderen?

Palmpasen


Een grote rol
Kinderen spelen een grote rol in het leven van onze parochie. Ze worden op zoveel mogelijk terreinen betrokken bij het leven van de kerk. Iedere zondag (een korte periode in de zomer uitgezonderd) is er een aparte 'kinderkerk': vlak voor de lezingen verlaten de kinderen met de groeten van de priester en een brandend lichtje de kerk om hun eigen viering te hebben in het gemeenschapscentrum "De Akker" (naast de kerk).

Na de communie komen ze weer terug, vertellen hun verhaal of laten zien wat ze gemaakt hebben en krijgen elk de zegen van de priester. Lees hier meer


Projecten

Tijdens de aanloop naar de grote feesten, zoals Kerst en Pasen, heeft de kinderkerk een doorlopend project. Met verhalen en werkjes wordt ingegaan op wat er in 'de grote kerk' ook gebeurd. In de veertig dagen voor Pasen dragen de kinderen ook bij aan het vastenproject.


De kleinsten

Voor de kleinsten is er iedere zondag oppasdienst. Lees hier meer


Lering en Vermaak

Voor kinderen van 8-12 wordt 'Lering en Vermaak' georganiseerd: een ontspannen manier om kennis te maken met de taal en gebruiken van de kerk. Lees hier meer.


Kerst en Pasen

Op de avond voor de grootste feesten worden er aparte vieringen voor kinderen gehouden. Met kerst zelfs meerdere, voor verschillende leeftijdsgroepen. Met een levende kerststal, muziek en chocolademelk op het plein voor de kerk. Met Pasen is er een kinderpaasnacht, waarin we de nieuwe paaskaars aansteken en zien hoe de kerk van donker naar licht verandert..

 Oud-Katholieke Parochie St. Vitus, Hilversum | design: Sync. Creatieve Producties