Nieuws (categorie: Algemeen, Wel-en-Wee)

Groot en stevig

Tijdens de kinderkerk is vandaag weer hard gewerkt. Niet alleen werd het verhaal van David en die grote Goliath verteld en besproken, ook hebben de kinderen hun groente- en bloementuin weer onderhouden. Ze kwamen daarna de kerk binnen met een mand vol geoogste komkommers. Formaat Goliath, zeg maar. Stevige, potige komkommers met een bite, die… (meer)

Open monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september aanstaande staan de kerkdeuren wijd open voor diegenen die graag het gebouw van binnen willen bekijken. En/of wie eens wat meer te weten wil komen over deze kerk. Welkom, we ontvangen u graag! Onze kerk is dit weekend open: op zaterdag 14 september van… (meer)

Installatie van een pastoor in beeld

Hieronder een foto-impressie van de installatie van Victor Scheijde als nieuwe pastoor van oud-katholiek Hilversum…

8 september: startzondag

De viering op zondag 8 september mag eigenlijk niet gemist worden. Behalve startzondag is het ook de zondag dat Victor Scheijde geïnstalleerd zal worden als pastoor van onze parochie. En het is de zondag dat de ‘brugklaszegen’ wordt gegeven aan een jongere die de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs heeft gemaakt en: de kinderkerk… (meer)

Papieren Vitus september 2019

Bij de meeste parochianen, vrienden en contacten van de parochie is dezer dagen de papieren Vitus op de mat gevallen. De mensen die hem liever als PDF krijgen toegestuurd, hebben hem inmiddels in de inbox ontvangen. Voor alle anderen: als u hem wilt lezen: klik hier of op het plaatje hieronder om hem te downloaden.

Maandag – sopdag!

Natuurlijk wordt er na elke maaltijd afgewassen en belanden borden in de kasten, bestek in de la. En vanzelfsprekend gaat er heus wel eens een dweil over de vloer en wordt meer schoongemaakt, maar zo nu en dan een extra opruimbeurt in de keuken van De Akker kan geen kwaad. Maandag 12 augustus is weer… (meer)

ZAKkers

Een volle kerk op een zomerse zondag! De deelnemers aan het ZAKamp waren zondag 28 juli naar het Melkpad gekomen om mee te vieren. Samen met hun leiding – herkenbaar aan hun rode shirts – vulden ze een flink aantal kerkbanken. Hun kampthema, magie, was deels onderwerp in de preek van priester Marieke Ridder. Van… (meer)

Bereikbaarheid Bisschoppelijk Bureau tijdens de vakantie

Het Bisschoppelijk Bureau in Amersfoort is normaal gesproken bereikbaar op werkdagen tussen 09.30 – 12.30 uur via telefoonnummer 033 – 462 08 75. In de maand juli is het bureau echter op donderdag niet te bereiken. Van 29 juli tot en met 18 augustus is het bureau in verband met de vakantieperiode in zijn geheel… (meer)

Kennismaken & Meer

Wanneer pastoor Victor Scheijde op 4 augustus begint aan zijn eerste volledige werkweek in Hilversum zal er nog veel nieuw of onbekend zijn. Maar flink wat gezichten van parochianen zal hij herkennen en ook over het hoe, wat en wie in de parochie weet hij al het een en ander.Afgelopen woensdag en donderdag was Victor… (meer)

Nog een keer aan tafel …

Hoeveel vorken en messen werden het afgelopen seizoen netjes naast de borden gelegd, hoeveel glaasjes en waterkannen op tafel gezet? Het is niet bijgehouden, maar ervan uitgaande dat om de week de tafels werden gedekt voor de maaltijden van Aan Tafel & Meer is dat heel wat geweest. Zondag 7 juli was de laatste keer… (meer)

Zo’n doordeweekse woensdag…

Terwijl iets verderop de markt druk bezocht wordt en bezoekers van Mout het terras opzoeken, draaien voorbijgangers op het Melkpad opvallend vaak hun hoofd nog even om richting kerkplein. Tellen ze nu twee…? Nee, het zijn drie grote gele verhuiswagens die het plein vullen. En bijna nog onopgemerkt: een kleiner aanhangertje. Hier wordt verhuisd!  … (meer)

Preek van de Leek

Tijdens de dienst van 30 juni werd de preek verzorgd door een van de parochianen, Keimpe Yska. Aan de hand van de apostel- en evangelielezing kwam hij tot de volgende overweging: (Klik op play) Eerst hoort u de 2 lezingen, daarna de preek (bij 6 minuut 15).