Spanning

Verwachting, uitzien, waken. De zondagen van de advent kennen een spanning. Vol verwachting klopt mijn hart – ook dat – en meer.  Want geen passief afwachten, maar alertheid wordt gevraagd. Vanuit het verlangen naar vrede, gerechtigheid, heelheid van de schepping. Grote woorden die kunnen zo makkelijk kunnen verflauwen tot een loze frase zonder uitwerking. Verwachting, uitzien, waken: we vieren de zondagen van de advent.

Op de eerste zondag van de advent start de kinderkerk met het project: Het beste nieuws. Elke week horen we nieuwe berichten, maar wat is het beste nieuws? Geen simpele vraag. Intrigerend genoeg voor ons allen om daar eens over na te denken. 
Voorganger in de eucharistieviering op zondag 29 november is emeritus-aartsbisschop Joris Vercammen. 

Wilt u meevieren, meldt u zich dan vooraf aan via deze website. Voor u de kerk binnengaat wordt u gevraagd naar uw gezondheid. Bij koorts, verkoudheid en andere klachten die coronaverschijnselen zouden kunnen zijn, blijft u natuurlijk thuis. In de kerk wordt een mondkapje gedragen.
Bij deze een goede tijd op weg naar Kerstmis gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *