Wegkijken is geen optie

Een breed maatschappelijk collectief doet vandaag in een aantal kranten een indringende oproep aan de regeringscoalitie. Vandaag spreekt de Tweede Kamer over de zogenaamde ‘Moria-deal’.

In de oproep, ook ondertekend door de Oud Katholieke Kerk van Nederland, staat onder andere dat Nederland nu een eerlijk aandeel moet nemen in het opnemen van een deel van de slachtoffers van Moria. Daarnaast moet Nederland met de overige EU-lidstaten humanitaire hulp geven die verder gaat dan het bouwen van een tentenkamp, en bijdragen aan een solide Europees migratiepact om te voorkómen dat dit soort rampen zich in de toekomst blijven voordoen.
Wegkijken is geen optie.

Behalve dat de groep vandaag de regeringscoalitie oproept om nú te handelen, roepen zij Nederlanders op om steun te geven. Onder de hashtag #wegkijkenisgeenoptie kunnen zij hun steun betuigen op hun social mediakanalen.