The Name of the Rose

November 1327. In een klooster in Noord-Italië worden mysterieuze misdaden gepleegd. Is er sprake van duivelswerk, zijn er tekenen van de Apocalyps? De franciscaner monnik William of Baskerville die het klooster op dat moment bezoekt vanwege een diplomatieke opdracht, gaat samen met zijn leerling Adso onderzoeken wat er gaande is.

Een verrassende keuze, deze spannende en boeiende film uit 1986, met een scenario naar het boek van Umberto Eco. Een verhaal dat gelabeld werd als een historisch-filosofische detective. Allerlei verwikkelingen rond geheimen in het klooster en vragen naar ‘wat is er gaande? en wie is de dader? houden de kijker aangenaam bezig. Maar ook intrigerend zijn de spanningen tussen de onvrijheid van het middeleeuwse, godgebonden denken en het nieuwe mensgerichte denken van de moderne tijd.
Voor wie alvast iets wil zien: hier een sneak-preview. Geen filmtheaterkwaliteit, maar minder weggevend dan de officiële trailer.

Dinsdag 10 maart: The Name of the Rose
Aanvang: 13.30 en 20.30 u.
Inleiding: Jurjen Zeilstra

Films in de veertigdagentijd
Films die juist in deze tijd van bezinning tot nadenken kunnen stemmen: in de komende zes weken zijn in Filmtheater Hilversum zes geselecteerde titels te zien. Iedere voorstelling wordt ingeleid door een van de pastores van de Regenboogkerk of onze parochie. Meer info: www.filmtheaterhilversum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *