Zie je elkaar

Durf je het gezicht van degene naast je echt in je op te nemen? Wat zie je? Wie zie je? In zijn openingswoord bij de fototentoonstelling van Bob van Deurzen vroeg pastoor Victor Scheijde zich dit af.  En hij benoemde wat velen van de aanwezigen ook zo ervoeren: ‘De portretten die Bob hier heeft opgehangen komen binnen. Ze roepen vragen op, maken dat je de persoon op de foto zou willen spreken, althans zo ervaar ik het. Ze hebben ook iets intiems door de nabijheid van de foto.’

Na het openingswoord sprak Bob over zijn passie, fotograferen. Voor hem een onderdeel van zijn belangstelling voor zijn onderwerp. Vooral mensen, contact met allerlei mensen, vaak toevallig tegengekomen. Dat sociale aspect is een van zijn drijfveren. Bob wil meer weten, de ander leren kennen. En elk mensenleven heeft wel een boeiend verhaal. De dertien fotoportretten die momenteel in de kerk hangen herbergen zo’n verhaal. 

Er was voorlopig genoeg gesproken na de woorden van de pastoor en Bob en het werd tijd om de foto’s rustig te bekijken en om de fotograaf te ontmoeten. Staande voor de foto’s vertelde Bob aan wie om hem heen stonden nog lange tijd betrokken en enthousiast over degene die hij geportretteerd had. 

De tentoonstelling sluit aan bij het parochiethema ‘Open je ogen’. Pastoor Scheijde: ‘We zien elkaar, maar de vraag is wie we zien of wat we zien. Wanneer we dan de moed hebben om met elkaar het gesprek aan te gaan ontdek je pas werkelijk wie iemand is. Wanneer je de ogen dus opent voor elkaar zijn dat niet alleen onze fysieke ogen, maar ook die van ons hart.’

De expositie is te zien tot 18 december aanstaande op de woensdagochtenden (van 9.00 tot 12.00 uur) en de zaterdagmiddagen (van 13.00 tot 16.00 uur).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *