Nog een keer aan tafel …

Hoeveel vorken en messen werden het afgelopen seizoen netjes naast de borden gelegd, hoeveel glaasjes en waterkannen op tafel gezet? Het is niet bijgehouden, maar ervan uitgaande dat om de week de tafels werden gedekt voor de maaltijden van Aan Tafel & Meer is dat heel wat geweest. Zondag 7 juli was de laatste keer van samen eten en vieren, en dan de laatste keer voor de zomerstop, want op 15 september wordt koken, eten, samenzijn en zo’n moment van even stil rond gedachtes weer opgepakt. 
Vanwege de finale van het vrouwenvoetbal WK was voor deze keer een tv neergezet. Wie wilde kon aan de tafel voor de buis eten (heerlijk, die nasi met toebehoren!) en de wedstrijd volgen.

In het viermoment in de kerk werd een tekst gelezen van Desanne van Brederoode, beginnend met de zinnen: ‘God is een naam voor iets dat wel en niet is. Beurtelings en gelijktijdig bestaat het en is spoorloos, alsof het er nooit is geweest.’ Ook gaven de aanwezigen elkaar namen mee van personen om voor te blijven bidden.

Al is er voor veel activiteiten een zomerstop en zien we elkaar ook vanwege mogelijke vakantie minder, tussendoor een keer afspreken voor een kop koffie thuis, een terrasje, een wandeling op de hei of vul zelf maar aan, zoiets kan natuurlijk altijd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *