Kennismaken & Meer

Wanneer pastoor Victor Scheijde op 4 augustus begint aan zijn eerste volledige werkweek in Hilversum zal er nog veel nieuw of onbekend zijn. Maar flink wat gezichten van parochianen zal hij herkennen en ook over het hoe, wat en wie in de parochie weet hij al het een en ander.
Afgelopen woensdag en donderdag was Victor in Hilversum als onderdeel van het inwerkprogramma dat het kerkbestuur heeft samengesteld. Van uur tot uur stonden afspraken genoteerd om één op één of met meerdere personen aan tafel te praten over parochie-onderwerpen en kennis te maken met parochianen die bij die onderwerpen betrokken zijn.

Zo spraken de leden van de vastgoedcommissie met de komende pastoor, schoof de pastoraatsgroep aan tafel, nam organist Gerard een en ander met hem door en ook met de liturgiecommissie was een uur zo gevuld. Best intensief, zo’n dagvulling, maar het enthousiasme nam alleen maar toe.

Voor woensdag rond het middaguur was een ieder uitgenodigd voor een korte viering en een lunch. In een kring voor in de kerk hoorden de aanwezigen woorden uit het evangelie volgens Matteüs. ‘Ga op weg en verkondig: ‘Het koninkrijk van de hemel is nabij.”
In De Akker stond een rijk gevuld buffet klaar met onder andere salades, soep en wraps. Diverse parochianen waren al druk bezig in de keuken geweest. Aan de tafels werd geanimeerd gepraat en werd spontaan van plaats gewisseld om zo ook eens naast een ander – en vooral dan Victor! – te kunnen zitten. Verhuizende pastoor Wietse vond nog tijd om even langs te komen en mee te eten.

Voor de avond van die woensdag – zo’n werkdag is niet vroeg voorbij! – stond BOT op het programma. Met de benen op tafel. Kerkbestuursleden en Victor zagen elkaar weer bij een van de kerkbestuursleden thuis om samen te eten en alle ontmoetingen en impressies langs te laten komen in een ontspannen en nuttig moment.

Alles bij elkaar hopen we als parochie van parochianen en pastoor steeds meer vertrouwd te raken met elkaar en te werken aan dat ‘Ga op weg en verkondig’. Voor het gezin Scheijde volgen nu weken van verhuizen, vakantie en nog meer wennen aan Hilversum. Een goed begin is al gemaakt.

Eén antwoord op “Kennismaken & Meer”

  1. … een spontaan en onverwacht huisbezoek in de buurt is hierboven nog niet eens aangestipt … 😉 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *