Over een afscheid en pizza’s (met foto’s)

Het was een bijzondere viering, deze middagdienst op 16 juni. Het was het moment waarop pastoor Wietse afscheid nam van de Hilversumse parochie om met emeritaat te gaan. De kerk zat vol en samen met de aartsbisschop van Utrecht, Joris Vercammen en met pastoraal medewerker Loes Berkhout gaf Wietse zelf vorm en inhoud aan de viering. In zijn preek ging Wietse uitgebreid in op zijn verhouding met de patroonheilige van onze parochie, Sint Vitus, en de manier waarop deze heilige steeds weer een rol bleek te spelen tijdens zijn priesterschap. Na de viering waren er toespraken en een receptie in De Akker. De aartsbisschop keek vooral terug op Wietse’ betrokkenheid bij de landelijke kerk terwijl Alice Parmentier, namens het kerkbestuur, de nadruk legde op de rol van pastoor in de parochie. Victor Scheijde, collega en opvolger als pastoor in Hilversum, hield een ludiek referaat over ‘achter de geraniums’ zitten en was op zoek gegaan naar Wietse’ geboorteplek in de stad Groningen. Tijdens de afsluitende receptie werden tenslotte vele handen geschud.

Mooi om te zien was hoeveel parochianen zich hebben ingezet om van de afscheidsviering en van de receptie een succes te maken. Al vroeg in de ochtend werden hapjes gemaakt en door velen zijn allerlei hand- en spandiensten verricht.

Dat er na gedane arbeid goed werd gerust bleek in de vroege avond op het kerkplein. De jongeren die hadden meegeholpen en nog een aantal anderen deden zich tegoed aan pizza en wijn of fris. Ook Wietse en Maarten waren hierbij van de partij.

Binnenkort verhuist Wietse naar het Groningse Nieuwe Pekela, daar waar Maarten al woont. Hier wacht een nieuwe levensfase op hem. Helemaal met pensioen gaat hij nog niet want voorlopig blijft Wietse nog deken van het aartsbisdom en zal hij zich inzetten voor de oudkatholieke statie in Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *