Clap your hands!

Natuurlijk werd er geklapt tijdens de viering op 2 juni: het was meeklappen bij liederen die het gospelkoor Power People zong, zoals het Clap your hands and sing Hallelujah! maar zeker ook na afloop van de viering bij het applaus om de enthousiaste koorleden uit Mannheim en hun dirigent Daniel Fieß te bedanken voor hun bijdrage. Pastoor Wietse van der Velde deelde zijn taken in de liturgie met Pfarrerin Sabine Clasani uit Mannheim, de thuisstad van Power People. Zo klonk de evangelielezing in het Duits en reikten beide priesters de communie uit.

Power People zong meer dan alleen gospel ter ondersteuning van de dienst. Zo klonk ook een Santo, santo, santo in het eucharistisch gebed en zong het koor Sei behütet voor de zegenbede. Maar bij het slotlied, ja, daar klonk weer een ritme dat om meeklappen vroeg! Met een allerlaatste lied als toegift nam het koor afscheid van de parochianen in de kerk.

Buiten stonden statafels klaar om met een kop koffie erbij nog wat na te praten en/of nader kennis te maken. Met een ‘Gut!!!’ en een opgestoken duim liep een parochiaan breed glimlachend naar wat koorleden toe. Ook al spreek je elkaars taal misschien niet zo goed, we verstaan elkaar prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *