Durven loslaten

De tweede poster op het bord voor de kerk is ‘live’. De afbeelding op de poster onder de titel ‘Durven Loslaten’ is van parochiaan Anneke de Ridder. Zij schrijft over dit werk: ‘

Het beeld van de hand op de poster maakte ik in 2003 als een sculptuurstudie. Het is mijn eigen linkerhand die ik destijds op ware grootte heb geboetseerd. Toen binnen de cultuurgroep gevraagd werd of ik nog een beeld had wat aansloot bij het thema ‘durven loslaten’ kwam deze hand als enige mogelijkheid bij mij op. Ik denk dat het durven loslaten betrekking kan hebben op heel veel dingen. Loslaten van bepaalde gedachten of gevoelens, maar ook letterlijk loslaten van gewoontes waar je misschien al jaren krampachtig aan vasthoudt, terwijl het zonder ook wel kan: losser…vrijer… Loslaten kan namelijk heel bevrijdend werken! Het kan soms een verademing zijn om je niet meer te hoeven vastklampen aan bepaalde dingen waarvan je dacht dat ze bepalend en belangrijk waren. Door deze los te laten krijg je vaak meer ruimte voor zaken die er eigenlijk meer toe doen.
Anneke de Ridder