Allerzielen

Op Allerzielen – het feest van alle zielen – worden de namen van dierbare overledenen genoemd, is er tijd om te gedenken. Sinds de twaalfde eeuw wordt Allerzielen gevierd op 2 november, op de dag na Allerheiligen. Onze kerk aan het Melkpad is op vrijdag 2 november open vanaf 11.00 uur tot 21.30 uur. U bent welkom om binnen te lopen, een kaars te branden, een naam van een overledenen achter te laten, alleen maar stil te zijn of om een luisterend oor te vinden voor wie daar behoefte aan heeft.
Tussen 19.30 en 20.30 uur gedenken we samen. Er is dan muziek, er is licht, er klinkt poëzie. Namen worden uitgesproken en opgeschreven in een boek, op een steentje.
Ons Vituskoor onder leiding van Gerard de Ridder zal zingen. Bob van der Linde bespeelt zowel het orgel als de piano. Ook zullen Wende van Nes en Zeger Verhage voor ons spelen. Zelf schrijven zij over hun muziek:
De pure, warme klank van de fluit in combinatie met het harmonische samenspel van de piano zorgen voor een “hemelse” dimensie, die rust en liefde uitstraalt. Zo nemen we de mensen mee op een innerlijke reis vol warmte, verlichting, troost, hoop, herinneringen en liefde. Waar woorden soms tekortschieten, kan de kracht van muziek doorgaan en ruimte geven aan alle emoties die er zijn.’
(www.afscheidsmuziekmetpassie.nl)

Een ieder die een overledene wil gedenken is welkom.
Ook tijdens de open kerk op zaterdag 3 november kunnen namen worden opgeschreven.