Bijbelquiz

Waarover gaat het eerste verhaal in de Bijbel? En hoeveel boeken staan er eigenlijk in de Bijbel? Deze en nog acht andere vragen hoorden bij de bijbelquiz waaraan de catechese-kinderen op zondag 23 september meededen. En ze hadden behoorlijk veel vragen goed! Dat de Bijbel het onderwerp was van het eerste catechese-uur na de zomervakantie is natuurlijk omdat er elke zondag in de viering uit dat dikke boek wordt gelezen. Wat staat er eigenlijk? En wat is het voor een boek? Het is een bibliotheek vol van liedjes, verhalen, geschiedenissen, regels, brieven, gedichten en nog meer. Het is het boek van God en de mensen. Voor het beeld van Sint Vitus liggen al die boeken van de Bijbel naast elkaar in twee rijen. Een rij Oude Testament en een rij Nieuwe Testament. Zo zie je goed hoeveel verschillende boeken het bij elkaar zijn en ook in welk deel (Oude of Nieuwe Testament) het meest te lezen is.

Wie ook wel eens die bijbelquiz wil doen, klik hier.
En wil je de antwoorden weten? Gewoon vragen aan iemand. Van vragen word je wijs, dat weten die catechese-kinderen ook!