Knikkerbaan

De knikker kan aan het begin twee kanten uit. De ene kant staat voor goed – het goede dat je zelf doet en het goede dat je overkomt – en de andere kant voor kwaad, idem dat je zelf doet en dat je overkomt. Tot hier kun je al heel veel bedenken en bespreken. Want wat is dan goed of kwaad? Kun je dat eigenlijk wel zo benoemen? En je kunt zelf kiezen voor de ene of de andere kant, maar is er wel altijd een keuze of …. De kinderen van de kinderkerk gingen na het maken van hun goed-en-kwaad-knikkerbaan verder en lieten de knikker los. Of de knikker via de goede kant of de kwaadkant verder ging, op deze baan eindigde de knikker op een en hetzelfde punt. De kinderen gaven als uitleg dat ieder mens uiteindelijk bij God terecht kan komen. Langs welke route je ook komt, God ontvangt je met open armen.
Mooi uitgebeeld zo op de zondag van goed en kwaad!

10 juni 2018