Operatie Suikeroom (met fotoverslag)

De klucht die de afgelopen week twee keer door Vita Nuova in De Akker is opgevoerd, werd weer een groot lachsucces …, de plot ervan was ook wel ingewikkeld genoeg!

Student medicijnen Stef woont in een studentenhuis, en deelt zijn etage met twee andere studenten: slimme vriendin Vera en domblonde huisgenote Jessie, maar ze studeren helaas voor geen meter! En dat is allemaal omdat Stef kan profiteren van een constante geldstroom uit Amerika van zijn ome Joop. Hij kan daardoor zelfs huishoudster Hermien in dienst hebben, zodat het drietal werkelijk niets uitvoert, terwijl oom Joop er juist van overtuigd is dat Stef al zo goed als afgestudeerd is voor chirurg. Als oom vervolgens aankondigt de volgende dag op de stoep te staan om zich door Stef te laten opereren aan zijn hart (hij heeft zelfs het nieuwe hart al bij zich in zijn koffertje), dan slaat de paniek toe, en ze bedenken snel een stout plannetje, maar daardoor buitelen opeens alle gebeurtenissen over elkaar:

De etage is net op tijd omgebouwd tot een “privékliniek” als oom Joop binnenkomt. De operatie moet worden gefingeerd …, maar alleen moet er wel een èchte verdoving worden toegediend. Het koffertje met het hart is dan opeens weg, maar dat is op dat moment van later zorg. En toch ook weer niet, want er blijkt een tweede koffertje (met drugs) te zijn, dat op Schiphol is verwisseld met het eerste koffertje (met het ruilhart), en daarom loopt er nu opeens een crimineel personage Ronnie door het huis, zogenaamd op zoek naar een gaslek, maar eigenlijk op zoek naar het verwisselde koffertje. Oom Joop wordt wakker uit zijn verdoving, denkt een nieuw hart te hebben, en is meteen verliefd op huishoudster Hermien …, en dan gebeurt er daarna nog best veel, zoals de ontmaskering  van Stef en Vera, en ook van Ronnie, en eigenlijk ook van Hermien, met ondertussen nog overal tussendoor de onnozele en lachwekkende domme acties van Jessie, en zo volgen er nog veel meer toestanden, met tenslotte het vertrek van crimineel Ronnie, en van oom Joop en Hermien samen naar Amerika, en dan zien we op het eind de ontreddering bij ons oneerlijke studenten-clubje, dat zonder de steun van oom Joop natuurlijk aan lager wal zal raken …, maar dat is volgens mij volkomen terecht!!!    (DOEK).

Rest mij nog te zeggen dat Thiemo, Gery en Ank achter de schermen heel veel werk hebben verzet om Herman, Annemarie, Maaike, Marijn, Sanne en Bart te helpen schitteren!

Een Toeschouwer.

Dank, Toeschouwer, voor deze notities en Alice bedankt voor het fotoverslag!