Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die in het weekend van 9 en 10 september kerken de gelegenheid biedt om gasten uit te nodigen voor een viering. ‘Eigenlijk zijn we vaak heel opgelucht als mensen ‘nee’ zeggen op onze uitnodiging, toch? Want wat als ze werkelijk ‘ja’ zeggen, wat moeten we dan wel niet?’ zei de Engelse dominee Michael Harvey, initiatiefnemer van het Engelse ‘Back to Church Sunday’ op een onlangs gehouden kerkproeverij-inspiratiedag. Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen voor een kerkdienst, om zo als het ware te laten proeven aan het geloof.

Een mooie gedachte die ook goed past bij onze viering op 10 september om zelf een goed begin te maken. Want waarom zou je dat wat voor jou waardevol is niet laten zien aan anderen? Nodig eens iemand uit om 10 september met je mee te gaan naar de viering . En natuurlijk ook om te blijven voor koffie, ontmoeting en lunch. Nogmaals een opmerking van Harvey: ‘Ergens wacht er iemand om uitgenodigd te worden.’

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland. Mediapartners zijn de EO en KRO-NCRV.