Namen vol betekenis

De bloemschikking op het altaar bood op de zondag waarop het zomerfeest van de catechese werd gevierd, een vrolijk aanblik. Op het liturgieboekje van de viering stond als thema te lezen ‘en wij noemen hem/haar…’. Namen, daar ging het over en dan niet zomaar namen. In de betekenis van een naam kan een opdracht meegegeven worden, een programma voor je leven. De tekst uit de evangelielezing vertelde ook over zo’n bijzondere naam: Johannes werd niet vernoemd naar zijn vader of opa, maar kreeg een nieuwe naam, Johannes dus. Dat betekent: God is genadig.
De bloemen in het bloemstuk op het altaar waren niet zomaar gekozen, ook zij betekenen iets: de zonnebloem gaat open door en groeit naar het licht, de pioenroos doet denken aan bescherming, de roos aan liefde en de gerbera’s betekenen: door jou wordt alles mooier. Feestelijk, al die kleuren en om blij van te worden, die betekenissen!