Heiligen met vuile handen?

Een intrigerende titel voor een lezing over hoe heilig zorg voor je naaste is. Sint Maarten en sint Nicolaas durfden hun handen vuil te maken in het omzien naar de ander. Hoe gaan wij om met vragen over zorg? Breekt de nood van de naaste wetten? Hoe heilig is hulp aan ‘illegalen’? Is  het heilig verklaren van naastenzorg niet ook een manier om mantelzorgers nog harder te laten lopen? Vragen waarover Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht, en Huub Oosterhuis, kritisch theoloog, in gesprek gaan. Met elkaar en met de aanwezigen.

De lezing maakt deel uit van de serie Denken in de Driehoek en wordt gehouden op woensdag 25 november in vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c te Utrecht (naast de kathedraal en vlakbij Utrecht CS). Vanaf 19.30 uur bent  u welkom. De lezing begint om 20.00 uur en na afloop is er een borrel.
Blijf op de hoogte via facebook.

Hilversummers: om 19.16 uur gaat er een trein naar Utrecht. Leuk om samen te gaan, ja toch?