Geknield voor de kerk?

Nu zijn onze kinderkerkkinderen natuurlijk best wel vroom, maar om nu geknield op het kerkplein voor de kerk te zitten… ? En toch, wie tijdens de viering niet in de kerkbanken zat, maar langs het plein wandelde of fietste, kon daar drie kinderen zien zitten. Een kussentje onder de knieën, het hoofd licht gebogen. De handen eerbiedig gevouwen? Nou nee, want in hun hand hielden ze alledrie een zwarte fijnschrijver vast en daarmee tekenden ze op een wit vel papier de kerk die ze voor zich zagen. Geconcentreerd werd gewerkt, nauwkeurig gekeken, want wie goed kijkt ontdekt heel veel! Pilaren, traptreden, allerlei vormen en stenen, een kruis en natuurlijk dat grote beeld van Jezus. Vanwege de wisselende herstvakantieweken hebben de vorige zondag andere kinderkerkkinderen ook al de voorkant van de kerk getekend. Tijdens de dagen van het jubileumfeest eind november zullen de resultaten te zien zijn. Al kijkend ontdek je zelf een verhaal. Mooi, die kinderkerk!

Foto’s: Annemarie
19-10-2014