Verbonden in verdriet

De gezamenlijke kerken in Nederland organiseren op woensdag 23 juli een uur van bezinning en gebed in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Aanleiding is de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne, waarbij bijna 300 slachtoffers vielen.
De bijeenkomst, waarbij iedereen welkom is, heet ‘Verbonden in verdriet’ en wordt live uitgezonden door de christelijke omroepen op Nederland 2 van 19.00 tot 20.00 uur.

“We willen op deze manier uitdrukking geven aan het verdriet en de rouw die we allen voelen en onze verbondenheid kenbaar maken juist met de nabestaanden van de slachtoffers van dit verschrikkelijke drama”, aldus Klaas van der Kamp, woordvoerder van de Raad van Kerken.

Deken W.B. van der Velde vertegenwoordigt het bestuur en de bisschoppen van de Oud-Katholieke Kerk bij de bijeenkomst.

Verbonden in verdriet: woensdag 23 juli, 19.00-20.00 uur,
uitgezonden door EO, IKON, KRO-NCRV, RKK en ZVK, Nederland 2

Locatie: Sint Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort