Films in de veertigdagentijd: Troubled Water

Dinsdag 18 maart: Troubled water

Jan komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkend en hij is vastberaden om nu iets van zijn leven te maken. Hij is een virtuoos orgelspeler en weet een baan te krijgen bij een kerk in Oslo. Door zijn talent en zachtaardig karakter wordt hij al snel gewaardeerd door zijn omgeving. Zo weet hij ook de harten van pastor Anna en haar zoontje Jens te veroveren. Jan doet zijn best zijn verleden geheim te houden, maar zijn veroordeling komt aan het licht wanneer op een dag lerares Agnes met haar klas de kerk komt bezoeken. Zij herkent in de organist de man die veroordeeld was voor de moord op haar zoontje.

Sterk psychologisch drama waarin schuld en onschuld, goed en kwaad elkaar kruisen.

Inleiding: Wietse van der Velden

Noorwegen 2009   115 min.   regie: Eric Poppe

Reserveren: Filmtheater Hilversum

Voor de derde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de PKN Regenboogkerk en onze parochie een serie speelfilms ter bezinning tijdens de veertigdagentijd. De films zullen steeds worden ingeleid en nabesproken.