Passieconcert

Zondag 9 maart is de eerste zondag in de veertigdagentijd, ook wel passietijd genoemd. Dit is een periode van inkeer en bezinning en op weg naar Pasen. Op deze zondagmiddag kunt u luisteren naar prachtige ingetogen Bachkoralen, uitgevoerd door het kerkkoor met gastzangers van de oud-katholieke St. Vitus, en ook naar een mysterieus stuk van Charpentier over psalm 130. Bariton Gertjan Arentsen zal voor u een werk zingen van de Italiaanse componist Cazzati. En het prachtige Batz/Witte orgel zal worden gebruikt voor een aantal lijdenskoralen van J. S. Bach.De muzikale leiding van dit concert is in handen van Bart Klijnsmit.
Aanvang: 16.30 uur, toegang gratis.

NB Op vrijdag 4 april om 20.00 uur de Johannes Passion BWV 245  van J. S. Bach, door kamerkoor Via Regalis, vocale solisten en instrumentaal ensemble onder leiding van Bart Klijnsmit.