Vita in de brouwerij: Misdienaars in het ‘zonnetje’ gezet!

 Om twaalf uur stonden ze er: zes jeugdige lieden voorzien van fiets en goed humeur. Te weten: Amara, Mieke, Yonne, Luuk, Jesse en Daan. Voeg daar een pastoor (voor de geestelijke begeleiding) en twee Vita Nuovisten (voor de dagbesteding) aan toe en je hebt het recept voor een gezellig dagje voor de misdienaars!

Maar wat hebben ze dan gedaan die dag? Nou, dat bleef ook voor de misdienaars nog lang de vraag. ‘Gaan we helemaal naar Maartensdijk fietsen?’ Na een fietstochtje van een half uur kwamen ze aan bij het restaurant ‘De Rading’ – gelukkig dus niet helemaal naar Maartensdijk-  waar ze werden getrakteerd op een heerlijke lunch; pannenkoeken, patatjes, kroketten en humoristische gesprekken.

Tijdens de lunch rees vaak de vraag: ‘Wat gaan we nou doen?’ Maar zoals bij elk misdienaaruitje werd deze vraag  tot niemands tevredenheid beantwoord…. Na de lunch vertrokken ze weer per fiets richting….Ja, waar naar toe eigenlijk?

Even leek een rondvlucht bij vliegveld Hilversum tot de mogelijkheden te behoren, maar na even gesnuffeld te hebben aan de parkeerplaats werd er door de leiding toch besloten om door te fietsen. Toch gonsde in het restaurant en tijdens de fietstocht al een fluistering door de lucht: ‘Zou het misschien laser gamen zijn?’ En ja hoor, toen ze Loosdrecht binnenreden wisten ze het zeker: Het wordt laser gamen! Hier hebben de misdienaars (en ook de pastoor!) flink aan hun conditie kunnen werken voor als ze weer als lichte hinden het altaar op en neer moeten dartelen. Het is alleen maar te hopen dat dat met minder lawaai gepaard gaat dan tijdens het laser gamen.

Na deze uitputtingsslag  werd er nog genoten van een ijsje of milkshake waarna er over de prachtige Hilversumse heide werd teruggefietst en deze fantastische en zonnige dag helaas tot een einde kwam. Op naar het volgende misdienaaruitje en wat we dan gaan doen…..vertellen we nog niet!

Namens Vita Nuova,
Annemarie en Herman Giskes.