Concert Bach

28 juli is de sterfdag van Johann Sebastian Bach, componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij overleed in het jaar 1750 aan de gevolgen van een beroerte. Hij wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde. 

Ter gelegenheid van de sterfdag van J.S. Bach geven Bart Klijnsmit (orgel) en Evelyn Dijk (sopraan) op zondag 28 juli in de kerk een concert met enkele van zijn werken. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte.

Afbeelding: Het door Bach zelf ontworpen monogram met de spiegelbeeldig in elkaar verweven initialen van zijn naam, JSB