Paaswake

En verder gaan we in deze Goede Week. Op stille zaterdag komen we op het plein voor de kerk bij elkaar. Er brandt een vuurtje en iedereen staat met een (nog uitgedoofd) kaarsje in de hand. Aan het vuur wordt de nieuwe paaskaars (van wel bijna twee meter lang) aangestoken, die vervolgens de pikdonkere kerk wordt binnengedragen. Daar wordt een eerste kaarsje aangestoken en het licht wordt verdeeld over de hele kerk.
Het is het begin van een indrukwekkende kerkdienst. Barstensvol betekenis, geur, kleur, symboliek en ritueel. Boordevol hoop ook; dat door het verhaal van de dood en opstanding van Jezus deze wereld een betere plaats kan worden. Nog midden in het donker van de nacht is er al licht, kijken we uit naar de nieuwe morgen en kunnen we elkaar een zalig Pasen wensen.

Zaterdag 30 maart, 19.30 uur