Feestverlichting!

Waarom is het in een spookhuis zo eng? Omdat het daar donker is! Bij daglicht liggen er ook lang niet zoveel monsters onder je bed. Licht en donker hebben invloed op de mens. Daar hebben de elfplussers het de afgelopen keer bij de catechese over gehad. En ook over dat licht en donker kunnen staan voor goed en kwaad. Dat iemand een donkere kant kan hebben. Of juist een stralend figuur is. Bij het benoemen van die lichte en donkere kanten in ons eigen leven, kwamen we tot de positieve constatering dat we eigenlijk allemaal heel weinig donker hadden!
Behalve het kerstbrood (hé, de catechese is wel rond het middaguur!) hielp een kerstquiz ons ook nog om herinnerd te worden aan dat lichtfeest wat heel veel mensen willen vieren: het gaat over licht in donkere dagen!

Wie ook zijn/haar kennis over het kerstfeest wil testen, kan de quiz hier inzien. De oplossingen geven we er nog niet bij natuurlijk! Die komen pas volgende week.
Tip: Wie al eerder wil weten wat de juiste antwoorden zijn, kan het een elfplusser vragen.