Als het op 24 december buiten donker wordt…

Dan is het bijna tijd voor de kinderkerstnacht! Om 17.00 uur begint de kinderkerstnacht voor kinderen tot ongeveer zeven jaar en even later, om 19.00 uur, zijn kinderen van zeven tot ongeveer twaalf jaar welkom in hun kinderkerstnacht. Ben je te vroeg en moet je nog even wachten? Helemaal niet erg, want op het kerstkerkplein gebeurt er genoeg!

In de kinderkerst  van 17.00 uur wordt Kerstmis in de beeldtaal van Dick Bruna verteld. In de tweede viering, die bedoeld is voor kinderen vanaf zeven jaar tot ongeveer twaalf jaar, luisteren we naar ‘Licht uit de hemel’, door Charlotte Dematons en Jennine Staring. Deze viering begint om 19.00 uur.

In beide kinderkerstnachtvieringen worden bekende kerstliederen gezongen. Aan het einde van de viering kunnen de kinderen een persoonlijke zegen ontvangen.

Het kerkplein verandert op 24 december in een sfeervol en feestelijk kerstkerkplein, met onder andere muziek, een levende kerststal, koffie, thee, chocolademelk en natuurlijk ook kerstbrood.

De kinderkerstnachten worden door de oud-katholieke St.Vitusparochie en de pkn-gemeente van de Regenboogkerk georganiseerd.