Verhalen, zang, musicaal talent en… foto’s!

 

‘Ga jij ook wat doen, vrijdag?’

‘Op de culturele avond? Nee joh, dat programma ziet er al prima uit…’

En een goed programma was het! Met zang, verhalenvertellers en zeer divers musicaal talent. Piano, harmonium, piano weer eens op z’n ‘tango’s’ en zelfs -een primeur!- Bart Klijnsmit op de cello en zijn vrouw op de piano. Goed uitgelicht in de spotlights werd het geheel weer op geheel eigen wijze met stijl en humor aan elkaar gepraat door profi presentator Marijn Plomp.

De slides, ontworpen door Hans Jans, begeleidden de diverse acts met tekst en beeld op het grote scherm voorin de kerk. Jasmijn Hendriks verrastte met o.a.haar versie van ‘Hij’, een liedje uit de serie ‘Het huis Anubis’. Leuk om zulk opkomend talent te zien! Fans kunnen het nog eens hier terugkijken. 

‘Klassiekers’ waren er van onder andere Anita Sonnenschein, Erik Molenaar en Ingeborg Hendriks, in diverse formaties begeleid door Bart Sonnenschein en Bart Klijnsmit. Piet van Vledder, rasverteller, nam ons mee naar het Licht, en Margreet Vos deed ons met haar verhaal vooruitzien naar warme kerstavonden. Henny Plomp droeg een indrukwekkend gedicht voor, over rouw. Petra Boersma vertelde verhalen, aan de hand van haar schilderijen- heel persoonlijk, integer, gunde zij ons een blik op het proces van schilderen en haar inspiratiebronnen, en stiekem waren we misschien allemaal wel een beetje jaloers op wat Goos zomaar voor kunst in zijn huis te hangen kreeg! Een ander soort kunst werd tentoongesteld door Bart Sonnenschein, die naast piano spelen dus ook iconen kan schilderen! Beeld én achtergrond werden door hem deskundig toegelicht. Ben van Wettum nam ons met zijn chansons nog even mee naar het zwoele en zonnige Frankrijk, en met een swingende sax blies Anne Jans een einde aan de avond.

Al die tijd, daar voorin de kerk, pronkten een bloemschikking van Yvonne Hoek en het witkleien beeld van Anneke de Ridder, ‘Verbondenheid’. Twee armen om elkaar heen gewikkeld, de handen ineengeslagen. Een mooi symbool voor deze geslaagde parochieavond.

 

‘Maar dan doe je toch gewoon iets anders?’

Nou, vooruit. Hier als mijn bijdrage dan de foto’s!

En wie weet, volgend jaar….

 

 

 

Jillis van Maaren
Met dank aan Dio voor de apparatuur