Oogstviering

Dankzegging voor de gaven die God in overvloed geeft. In liederen, schriftlezingen en bloemversieringen klonk die dank door. De bloemschikgroep had op de zaterdag voor de oogstviering (14 oktober) tijdens een jaarlijkse cursus bloemstukken gemaakt. Al bij het binnenkomen van de kerk rook het groen…

bloemschikking entree oogstviering

Voor het altaar stonden 37 fruitmandjes klaar om weggebracht te worden naar mensen die een opsteker kunnen gebruiken.

altaarversiering oogstviering

Pastoor Wijker zei in zijn preek dat wij letterlijk niet veel meer oogsten; er zijn weinig parochianen die in land- of tuinbouw werkzaam zijn. Dat we ook op een andere manier kunnen oogsten in ons werk, in ons leven vertelden drie parochianen. Ieder noemde iets wat de aflopen tijd in zijn/haar leven had plaatsgevonden en wat een bijzondere oogst was geweest. Iets om dankbaar voor te zijn!

oogstviering

(Foto’s Ingeborg Hendriks)