V.V. (Vita’s Volleybaldag)

Op maandag 9 april was het eindelijk zover. Om 10.45 uur stond ons illustere team (Bart N., Bart B., Stephanie, Alice, Antonio, Elbert, Melanie, Michael, Annemarie en Herman) klaar om te vertrekken richting Egmond aan Zee. Niet voor een strandwandeling – het weer werkte daar ook echt niet aan mee – maar voor een heerlijk dagje volleyballen waar 15 teams de eer van hun parochie verdedigde.
Na een plezierig en nat ritje kwamen we om 12.00 uur in Egmond aan. Om 12.30 uur begon het toernooi en onze eerste wedstrijd was tegen ‘No stress'(de jongeren van het ZAKKamp met Frederike van de Water). Deze wedstrijd wisten we nipt en zonder stress te winnen met 31-29. Hierna mochten we tegen de Hoetepetoetjes (familie Hoet). Dit was een erg leuke en zeer spannende pot die we helaas net verloren met 25-23. Daarna walsten we over Gouda heen met 46-24 en kwam het op de laatste pot aan of we door konden stormen naar de halve finale. Iets wat ons de laatste jaren altijd gelukt is, lukte ons dit jaar helaas niet. We moesten aantreden tegen de Kampleiding – altijd een geduchte tegenstander – en verloren na wat discutabele arbitraire beslissingen met 31-29. Het toernooi zat er voor ons op. De finale was tussen de parochies Egmond en Alkmaar. Deze wist Egmond te winnen. De derde plek ging naar de Hoetepetoetjes die de kleine finale van de Kampleiding wist te winnen. Voor ons reste niets meer dan een prachtige 9e plaats in het eindklassement. Toch was het weer een heerlijk dagje en volgend jaar gaan we weer voor het podium!
Vita Nuova