Waar gaat het om in het christelijk geloof?

Wat is de samenhang tussen al die wonderlijke verhalen die we lezen in de bijbel? Wat moet ik er zelf mee? Kun je leren geloven? Allemaal vragen en thema’s die aan bod komen tijdens de ‘basiscursus’ geloven die op donderdag 6 oktober start.

De ‘basiscursus’ geloven bestaat uit acht bijeenkomsten. Het woord ‘cursus’ moet echter niet al te letterlijk genomen worden. De echte basis van de acht bijeenkomsten is het open gesprek dat de deelnemers aangaan met de pastoor en met elkaar over de thema’s God, de bijbel, Jezus, liefde en dood. Elke avond wordt ingeleid met een korte film. Het gaat er tijdens de bijeenkomsten vooral om, om van elkaar te horen hoe het geloof gezien en beleefd wordt, van elkaar te leren wat geloven betekenen kan.

De bijeenkomsten vinden plaats op 6, 13 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november en 1 december en beginnen om 20.00 uur. Deelname aan de cursus is gratis. Voor het cursusboek wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd.

Voor meer informatie en aanmelding: drs. Leen Wijker, tel. 035-624 80 09 of pastoor@stvitus.nl