Ely Cathedral-koor

De Chorists and King’s voices van de King’s Junior koorschool van de Anglicaanse Ely Cathedral te Ely, Cambridgeshire treden op in onze kerk op 29 mei aanstaande.

De Ely Cathedral heeft, zoals meerder kathedralen in Engeland, een eigen koorschool. Koren van deze scholen hebben met recht een grote naam. Ook dit koor heeft al in heel Europa opgetreden. In Nederland zingen ze in Leiden, Haarlem (Bavo), Utrecht en Amsterdam (Westerkerk) en dus ook in Hilversum. De parochie van de Oud-Katholieke Vituskerk ziet het als een voorrecht dit koor in haar kerk te mogen ontvangen.

Het koor bestaat uit 52 jonge zangers die worden vergezeld van een organist, pianist, fluitist en een cellist. Ze zingen en spelen werken van Engelse componisten (Goodall, Chilcott, Wesley) en een aantal traditionele liederen uit het zuiden van Afrika. Er staan twee werken voor orgel en cello op het programma. Zowel het grote kerkorgel, als het koororgel en een kistorgel zullen worden bespeeld.

Het concert in de Oud-Katholieke St. Vitus begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het restauratiefonds van het Bätz/Witte-orgel van de kerk. Na afloop van het concert is iedereen welkom voor een drankje in het naastgelegen onderkomen De Akker. Ook het koor zal daarbij aanwezig zijn.