Wat doet die orgelpijp daar

Is het u ook opgevallen, die grote orgelpijp achterin de kerk bij de deuren? Een orgelpijp met daarnaast een gleuf om geld in te stoppen. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het grote orgel.

Vanaf de inwijding van dat orgel in 1873 tot en met heden wordt in (haast) iedere viering het orgel bespeeld. Onderhoud van zo’n muziekinstrument is natuurlijk regelmatig nodig. En kost geld. Er is momenteel behoorlijk wat achterstallig onderhoud van bijvoorbeeld de toetsen, pedaalregisters en het mechaniek, op zo’n leeftijd niet verwonderlijk. De organisten hopen ook op een nieuw register; een fagot 16 in plaats van de koraalbas 4.

Wilt u meehelpen met het bij elkaar sparen van voldoende geld om ons orgel weer in goede conditie te brengen, dan is uw bijdrage van harte welkom in de koker naast de grote orgelpijp achterin de kerk bij de deuren.

De opbrengt van de maanden december en januari was 61,90 euro.
Hartelijk dank aan de gevers!