(K)eten bij de pastoor IV

Alweer voor de vierde keer dit seizoen kwam een aantal jongeren bijeen in de pastorie om daar gezamenlijk te eten en ‘iets anders’ te doen. Dat ‘iets anders’ moest deze keer een passie-film worden, maar dat verliep… ‘iets anders’.
Door een late start, enige technische problemen en een vrij lange film, werd besloten deze activiteit naar een andere keer te verplaatsen.

Omdat beamer, laptop en projectiescherm nu toch stonden opgesteld, hebben we in plaats daarvan gezamenlijk wat gesurft over het wereldwijde web. En aangezien er dit keer geen foto’s zijn gemaakt, zet uw verslaggever van dienst een aantal van deze pareltjes van het web op een rij!

Allereerst voerde de aanwezige jongerenpastor Jutta ons langs onze enige echte eigen OKK-jongerensite: http://okj.okkn.nl/. Daar valt onder andere te lezen over een vreemde christelijke sekte (nee, niet de Brabantse hostie-weigeraars) en een Taizé-viering in Utrecht a.s. donderdagavond.

Hierna vervolgden we onze digitale weg naar YouTube voor onder meer de volgende filmpjes:

Een processie tijdens de Goede Week in Guatemala  

Een kat die automatisch gewassen wordt (let op: mogelijk schokkend voor kattenliefhebbers!)

Een bijzonder muzikaal begin van een bruiloft


Een lenige danser

En een vrij jonge publiekslieveling

Na al deze cinematografische hoogstandjes onderling te hebben uitgewisseld, trakteerde pastoor Leen ons op een overheerlijke groentesoep (mét ballen) en een gepeperde chili con carne. Het voor veganisten ongeschikte dessert lieten we ons ook goed smaken!

De volgende keer (zondag 21 maart) staat er een sportieve en toch spirituele activiteit op het programma en de 28e – Palmzondag – halen we de film in!