Hoog bezoek…

Dinsdag 3 november was de datum voor het meerdere malen uitgestelde werkbezoek van aartsbisschop Joris Vercammen en zijn secundanten aan de parochie Hilversum. Vanaf 15.00 uur werd het kerkbestuur aan de tand gevoeld over gevoerd en te voeren beleid, de financiën, de ledenaantallen, de boekhouding, kortom: de staat van de parochie.

Een bezoek dat stimuleerde en inspireerde. Waarin de juiste vragen werden gesteld aan een parochie, die streeft naar een nieuwe toekomst. Een toekomst van groei en betekenis voor Hilversum en omgeving. Maar voor wie dan en hoe dan?

Na de vergadering met het kerkbestuur was daar de extra gemeentevergadering, waarin het nog eens dunnetjes werd overgedaan. Hoe denken de parochianen over de toekomst? Welke weg moeten we gaan? In een korte, bezielde inleiding gaf de bisschop zijn visie op de ontwikkelingen in de parochie Hilversum. Een ontwikkeling die de potentie heeft nog van meer betekenis te zijn in Hilversum. 

Stof genoeg om nieuwe plannen te maken en met (aarts)bisschoppelijke zegen verder te gaan.

Het kerkbestuur (gemankeerd door enkele zieken) in gesprek met de bisschop

Controle van de boeken

Ondersteuning vanuit het bisschoppelijk bureau door de secretaris

Kritische blik…

Gedreven inleiding…

En geïnteresseerde toehoorders…