Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden.

Geest van God, schepper geest, wil u de adem in ons leven zijn.
Onze gedachten zijn zo vaak verward, onze woorden zo snel ontoereikend, onze oren zo vaak dicht voor uw stem en voor de nood van de wereld om ons heen. Vernieuw de taal die we spreken, geef ons lucht om te zingen, wees de stem die ons drijft.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Adem van God,
Blaas verlangen naar vrede in de harten en gedachten van politici en machthebbers. Inspireer onderhandelaars en mensen van goede wil om wegen te vinden waarop oorlogen beslecht kunnen worden, vluchtelingen naar huis kunnen keren en gerechtigheid op de wereld kan wonen. Blaas de liefde in ons dat we wereld mogen zien als de plaats waar u zelf wilde wonen om ons de liefde te leren.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Adem van God, schepper Geest, blaas door uw kerk. Geef haar woorden, die iets betekenen voor de wereld, geef haar karakter, waar mensen zich in kunnen herkennen. Wordt de stem in haar die nieuwe woorden spreekt, die mensen op nieuwe gedachten en tot leven brengt.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Geest van God, wees de adem van onze parochie.  Wees het vuur in ons midden en in ons hart, zodat we kunnen zijn, wie we moeten zijn. Blaas het stof van onze vaste overtuigingen, vernieuw ons en maak ons vrij om elkaar te verstaan en te horen wie we mogen zijn. Vernieuw ons in liefde tot elkaar en tot u.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Adem van God, waai in Paul Bromet als hij tot diaken wordt gewijd. Geef hem de stem en de kracht om uw kerk te dienen. Waai over de kinderen die volgende week voor het eerst ter communie gaan. Geef hen een levend geloof en een levenslange stem van hoop.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Wij bidden voor hen die hier niet aanwezig kunnen zijn, wees bij hen met uw kracht en troost en inspiratie.
In stilte bidden we u voor de mensen die we uw vuur en aanwezigheid toewensen.
Geest van God, Schepper Geest, kom in ons midden. Zo bidden wij

Voorbeden uit de viering van het Hoogfeest van Pinksteren.

Foto: Mark Wolvenne.