Wonderlijk, dit is uitzonderlijk!

Zes weken lang werken de kinderen van de kinderkerk uit een groot boek. Elke week wordt een  nieuwe bladzij ingevuld en zo ontstaat het verhaal over Jezus. De eerste zondag ging over het vinden van een plek waar je tot rust kan komen. Even helemaal jezelf zijn. Onder de dekens, in een kast, buiten op de schommel, de kinderen noemden allerlei plaatsen op. En heel handig: ze hebben allemaal een deurhanger gemaakt met daarop geschreven: ssst, niet storen! Heel handig als je een keer rustig alleen op je kamer wilt zijn.

De tweede zondag kreeg een beetje geheimzinnige bladzij. Het leek wel alsof er niets op stond geschreven of getekend. Het verhaal ging over een bijzonder moment op de berg voor Jezus en zijn vrienden. Zo bijzonder dat je eigenlijk niet weet wat je ervan moet zeggen.

Komende zondag 15 maart wordt heftig. Misschien is de bladzij van het verhalenboek wel knalrood, want Jezus is me toch kwaad…

Na de viering zullen de kinderen laten zien hoeveel energie ze hebben. Rondjes om de kerk gaan ze rennen. En niet zomaar, nee, zoveel mogelijk, want voor elk rondje wordt geld betaald. Al rennend helpen de kinderen zo mee met de Vastenactie voor het Citypastoraat in Rotterdam.
Die pastoor daar heeft van alles nodig om mensen gastvrij te kunnen ontvangen. Een koelkast bijvoorbeeld, en borden en pannen…… daar sparen de kinderen voor.

Dus: komt u zondag 15 maart naar de kerk, vergeet dan niet de kinderen aan te moedigen en natuurlijk eerst ook uw naam op hun sponsorlijst te zetten!