Kerst(nacht)feest voor alle leeftijden

Op kerstavond, woensdag 24 december, worden drie kerstnachtvieringen gehouden. De eerste viering begint om 17.00 uur en is voor de allerjongsten. En dan bedoelen we kinderen tot zeven jaar. Om 19.00 uur is de viering voor de oudere kinderen vanaf zeven jaar. Beide vieringen duren ongeveer drie kwartier.

De kinderkerstnachtvieringen zijn oecumenisch en voorbereid door de Protestantse wijkgemeente De Regenboog en de Oud-katholieke parochie Sint Vitus. Speciaal voor kinderen, met vertrouwde liedjes, lichtjes en het kerstverhaal. 

Later op de avond is er voorafgaand aan de kerstnachtmis een kwartier zingen van kerstliederen. Dat begint om 21.45 uur. Aansluitend om 22.00 uur is de eucharistieviering van de kerstnacht. Op die tijd begint in de Regenboogkerk een carolviering.

Buiten op het kerkplein is er op woensdag vanaf 16.00 uur ook van alles te beleven: in de ‘levende’ kerststal zijn Jozef en Maria met kippen, schapen en natuurlijk een kameel! De kinderen die dit leuk vinden mogen zich verkleden als herder of engel (voor kleren is gezorgd) en dan op de foto met de kameel. De foto’s vind je later op www.stvitus.nl.
En er zijn kraampjes met koffie, thee, chocolademelk en kerstbrood.