Stewardship-project in Malawi

In de Vitus heeft u al kunnen lezen, dat namens onze parochie een financiële bijdrage is gegeven aan Community Radio, een radiozender in Zuid-Afrika.
Al eerder ging een bedrag naar een Afrikaans land, Malawi. Dit land in Centraal Afrika staat in de top tien van armste landen. Een van onze parochianen correspondeert al jaren met een onderwijzer uit Mzuzu. In die stad bouwt een kleine kerkelijke groep aan een gebedshuis. Dat gebouw zal tevens dienst gaan doen als ruimte voor begrafenissen en trouwerijen, maar ook andere activiteiten kunnen er plaats vinden.

Met het geld uit Hilversum werden onder andere 15 zakken cement gekocht, de electricien kreeg zijn loon, de waterrekening kon worden voldaan en hout voor de steigers werd aangeschaft.

Een pater uit Nederland, die jarenlang werkzaam is geweest in Malawi en afgelopen zomer het land weer heeft bezocht, nam het geldbedrag uit Hilversum mee naar Mzuzu en heeft het daar overhandigd aan de priesters. Daarna zijn ze samen voorgegaan in een viering in het gebedshuis-in-aanbouw.

Het Stewardship-project ondersteunt maximaal zes keer per jaar kleinschalige projecten. Parochianen worden aangemoedigd om bestemmingen aan te melden bij het kerkbestuur.


Pater Nuyens met 2 collega’s achter het altaar.