Belangstellende bezoekers

Het zonnige weer van afgelopen zaterdag bleek voor veel mensen een uitnodiging om erop uit te gaan. En veel mensen bedachten dat dit dé dag was voor een rondgang langs kerken in het centrum van Hilversum. 

Ook in onze kerk mochten we bezoekers ontvangen. Belangstellenden vanuit Hilversum zelf
(” zo vaak langs gekomen en nu eindelijk eens van binnen gaan bekijken”), fietsers die tijdens hun rondje Gooi de kerkdeuren open zagen staan en even de rust op de kerkbanken meemaakten, een oma die met haar kleinkinderen een kaars voor opa kwamen opsteken en zo nog meer mensen die bewust of toevallig passerend de kerk binnenkwamen.

Een van hen was Wim Verburg; samen met zijn partner bezocht hij kerken vanwege de orgels. Op zijn website www.orgelsite.nl vindt u een verzameling van de orgels die hij beschreven en gefotografeerd heeft. En jawel, onder de H van Hilversum staan ook de orgels in onze kerk al vermeld.

Hoe mooi de klank van een orgel kan zijn hoorden de bezoekers die luisterden naar het orgelspel van Bart Klijnsmit. Hij speelde verschillende uitvoeringen van psalm 130 ” Aus tiefer Not schrei ich zu dir” .  Onder anderen van Bach, Buxtehude, Kotter en ook een indrukwekkende eigen improvisatie. Het applaus na afloop werd royaal gegeven!

Voor wat deze zomer betreft was dit de laatste open zaterdag. Gezien de belangstelling en de interesse van de bezoekers is het te hopen dat ook onze kerk de deuren vaak open mag hebben.