Het verhaal van Passie en Pasen in zijde

Gedurende de Veertigdagentijd kunt u in de Oud-katholieke kerk Sint Vitus aan het Melkpad een bijzondere kruisweg zien. Zeven kunstwerken van zijdeschilderes Nelleke Diks nodigen u uit om stil te staan en uw gedachten over de vormen en kleuren de ruimte te geven.

Op symbolische wijze wordt het verhaal van het lijden van Christus weergegeven in zeven doeken, maar het is een kruisweg zonder afbeelding van Jezus. De symbolen, lijnen en kleuren laten de invulling van wie en hoe Jezus was over aan de toeschouwer. Opvallend is ook dat deze kruisweg niet eindigt met het kruis, maar met de opstanding.

Mevrouw Nelleke Diks – van Riel is afkomstig uit Brabant en schildert vanaf 1970. Begin jaren negentig is zij zich gaan toeleggen op religieuze kunst en dan vooral in zijdeschilderen.
Meer van haar werk is te zien op http://home.deds.nl/~ndiks/

U kunt de kruisweg bekijken tijdens de open kerk op de donderdagavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur. Om 20.00 uur zal een korte meditatieve viering gehouden worden.