Hoe het verder ging …

Het verhaal van Elizabeth en Maria werd verder verteld voor de kinderen en de oudere kerkgangers in de ochtendviering van de vierde zondag van de Advent.

Zacharias, sprakeloos geworden door het grote nieuws dat hij een kind krijgt, kwam de kerk  binnenlopen. Alleen doormiddel van een schrijfbordje kon hij nog wat ‘zeggen’ .

Toen een buurvrouw opgewonden erbij kwam en vertelde dat Elisabeth een zoon had gebaard, had Zacharias wel willen jubelen. Maar pas toen hij de naam van het kind had opgeschreven, kwam zijn stem terug en kon hij God in een lied danken.

Johannes – Gods is genadig – zo gaat zijn zoon heten!

Het verhaal is nog niet afgelopen maar gaat verder, in de kinderkerstnacht en in de viering op eerste Kerstdag. Vanochtend keken de kinderen al even in de stal waar alles is klaargemaakt om het kind te ontvangen.