Lichte last

In het Directorium heet zondag 5 juli, deze zondag na Pinksteren 9, een ‘gewone zondag’. Je zou je al kunnen afvragen wat eigenlijk gewoon is en waarom. Deze zondag heet ook ‘de zondag van de lichte last’. Ook daarover kun je je gedachten laten gaan.
In de eucharistieviering op deze zondag 5 juli zal Marieke Ridder voorgaan en de liturgie volgend hopen we samen mee te maken hoe goed zo’n gewone zondag kan zijn.

En: Ook al is een aantal beperkende maatregelen versoepeld, aanmelden voor de viering is nog nodig. Wie zondag aanwezig wil zijn, wordt gevraagd dit vooraf kenbaar te maken via de reserveringspagina. 

Vijf stippen

Voor wie dit nog niet ontdekt heeft: zoek de website van de landelijke kerk eens op en laat je verrassen door ‘het nieuwe jasje’, zoals de verandering in een bericht wordt genoemd. Niet alleen de vormgeving, ook het logo van de Oud-Katholieke Kerk is vernieuwd: vijf veelkleurige stippen in de vorm van een kruis. In dit bericht leest u er meer over.

 

 

Opmaat: trouw aan jezelf

Zijn wie je bent. Mooie wijsheid, mooi voornemen. Uitvoering? Kan toch wel lastig zijn, gecompliceerd, wikken en wegen. 
In de opmaat van zaterdag 27 juni gaat het over trouw aan jezelf en Nico vindt inspiratie in liederen, een woestijnverhaal en een gesprek tussen zijn moeder en oma.

Deze voorlopig laatste opmaat is te zien op zaterdag 27 juni vanaf 19.00 uur via deze link.

De liedteksten in deze opmaat zijn van Huub Oosterhuis, het evangelie naar Matteüs is ook naar Karel Eykman.

Poetsen – deel II

Op vrijdagochtend, zojuist dus, is in De Akker een stevig begin gemaakt met het poetsen van het zilverwerk. Dankbaar werk, want het resultaat was meteen goed zichtbaar! 

Zaterdag 27 juni al is het vervolg van het poetsen, maar dan in de kerk en dan zijn het niet poetslappen, maar stofdoeken die ter hand worden genomen. Koster Margreet heeft een grote voorraad stofdoeken en hoopt dat velen van u even langskomen om mee te helpen bij deze schoonmaakbeurt.
Zo kunnen we dan zondag 28 juni weer vieren in een opgefriste kerk!

Heeft u nog vragen voor Margreet? U vindt haar contactgegevens hier.

Belofte

Zondag van de belofte, zo heet op de kerkelijke kalender komende zondag 28 juni aanstaande. De zondag dat de kerkdeuren van onze kerk weer opengaan om samen te vieren! Eucharistie en voorzang. Een evangelie-lezing met opmerkelijk, gepeperde uitspraken van Jezus. Niet samen zingen, maar een psalm in beurtspraak. 
We horen uit psalm 89:
‘Jij was, jij zal, jij bent
onze kracht om de weg te gaan
aan te durven de dag,
de middag, donkere nachten.’
Wat horen we ons toegezegd? 

Om aanwezig te zijn bij de viering is het wel nodig dat u zich aanmeldt. En vanwege de maatregelen is een beperkt aantal kerkgangers toegestaan.  Natuurlijk hopen we dat er voldoende ruimte is voor wie wil meevieren, maar: aanmelden dus. Dat kan- vanaf vandaag of anders morgen – via deze website-pagina.

 

Opmaat naar de zondag

Blikjes, medailles, voetbalplaatjes, kunst, schelpen, vingerhoedjes, er is veel verzamelwaardig. In de opmaat van zaterdag 20 juni spreekt Marijn met een paar kinderen over wat zij verzamelen. En wat als je nou iets heel moois ziet? Iets wat je verzameling helemaal compleet zou maken? Natuurlijk veel te duur… Dat geld dat heb je niet zomaar in je spaarpot. Wat doe je dan?
Karel Eykman schreef er een mooi verhaal over. Wat is belangrijk voor mij? Wat mag het mij kosten, wat wil ik er voor laten? Vragen om mee bezig te zijn. In de voorbeden bidden we voor de wereld en voor elkaar, en met mooie woorden trekken we de nieuwe week in.

De opmaat naar de zondag is hier te zien vanaf zaterdag 20 juni, 19.00 uur.

Het gelezen verhaal is afkomstig uit het boek ‘De werksters van halfvijf en andere gelijkenissen’, geschreven door Karel Eykman en geïllustreerd door Peter Vos.

Opmaat naar de 3e zondag van pinksteren

‘De hele wereld is Gods ruimte!’ hoorden we vorige week. En ook: ‘We zoeken onze plek in die weidse ruimte van God. En dat kan op vele manieren!’ Da’s mooi gezegd, pastoor, maar hoe doen we dat???

In deze opmaat een vervolg – binnen de kerk, buiten de kerk – met vragen,  gebeden, talenten en inzichten. Zoals Simon, die zegt: ‘Geld heb ik niet voor je, maar wat ik wel heb, zal ik je geven namens Jezus van Nazaret. Kom mee.’ We volgen de lijn van het ‘alternatief rondje open kerk’, zoals we dat vorige en de komende weken op de zondagmorgen ook organiseren. Vier ‘staties’ in de kerk doen dienst al halteplaatsen voor bezinning, gebed en onderlinge verbondenheid.

Het verhaal dat gelezen wordt is geschreven door Karel Eykman en terug te vinden in het boek ‘Woord voor Woord’.

Opmaat naar de zondag

‘De hele wereld is Gods ruimte!’ hoorden we vorige week. En ook: ‘We zoeken onze plek in die weidse ruimte van God. En dat kan op vele manieren!’ Da’s mooi gezegd, pastoor, maar hoe doen we dat????

In deze opmaat een vervolg – binnen de kerk, buiten de kerk – met vragen,  gebeden, talenten en inzichten. Zoals Simon, die zegt: ‘Geld heb ik niet voor je, maar wat ik wel heb, zal ik je geven namens Jezus van Nazaret. Kom mee.’

Deze opmaat naar de zondag is te zien op zaterdag 13 juni vanaf 19.00 uur via deze link.

Het verhaal dat gelezen wordt is geschreven door Karel Eykman en terug te vinden in het boek ‘Woord voor Woord’.

  

 

Alternatief rondje open kerk

Kerkdeuren die open staan. Niet zomaar, je bent welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur even binnen te komen. Dat ook niet zomaar, want vanwege corona-protocollen wordt gevraagd je naam even op te schrijven, je handen onder de desinfectiepomp te houden en zo meer wat nodig is om samen veilig in de kerk te kunnen zijn.

Zomaar weer in de kerk kunnen zijn. Die ruimte, die rust. Een moment – kort of lang – zitten op de kerkbank. Dat was lang geleden…
En als je wilt, loop je langs wat we ‘de vier staties’ hebben genoemd. Vier plekken in de kerk waar je een ogenblik stil kunt staan, letterlijk en figuurlijk.
Zoals bij het Christusbeeld: hier is alle tijd en ruimte om een kaars aan te steken, in stilte uw hart te luchten of een voorbede-intentie op te
schrijven.
Bij de communiebank vindt u de pastoor. Even weer horen hoe het gaat, misschien een afspraak maken voor een langer gesprek, een zegen.
Bij de Maria-icoon ligt een tekst om mee te nemen, de nieuwe week in. 
Bij de gedenksteen is er ruimte en gelegenheid om middels een kaart aan een ander te denken.
En ook al is het op enige afstand: wat prettig om elkaar hier tegen te komen!

Zomaar even in de kerk zijn op zondag 7 juni, ergens tussen 10.00 en 12.00 uur.
Welkom aan een ieder die binnen wil komen bij dit alternatief rondje open kerk!