Groot en stevig

Tijdens de kinderkerk is vandaag weer hard gewerkt. Niet alleen werd het verhaal van David en die grote Goliath verteld en besproken, ook hebben de kinderen hun groente- en bloementuin weer onderhouden. Ze kwamen daarna de kerk binnen met een mand vol geoogste komkommers. Formaat Goliath, zeg maar. Stevige, potige komkommers met een bite, die het goed zouden doen in de salade. Wie wilde mocht er eentje meenemen. En ook ‘s avonds bij de maaltijd van Aan Tafel & Meer werd komkommer geserveerd. Inderdaad, heerlijk. Mede dankzij de goede zorgen van de kinderen en diverse anderen die regelmatig de tuin hebben begieterd.
Vandaag zijn ook de bakken bij de houten bank weer voorzien van nieuwe planten. Fijn bezig, kinderkerk!!

Open monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september aanstaande staan de kerkdeuren wijd open voor diegenen die graag het gebouw van binnen willen bekijken. En/of wie eens wat meer te weten wil komen over deze kerk. Welkom, we ontvangen u graag!

Onze kerk is dit weekend open:
op zaterdag 14 september van 11.00 uur tot 16.00 uur
op zondag 15 september van 12.00 tot 16.00 uur.

Op beide dagen zijn er rondleidingen.
13.00 uur: over het gebouw en de architectuur
14.00 uur: Visual Thinking Strategies* (max 10 deelnemers)
15.00 uur: uitleg over waar de Oud Katholieke Kerk voor staat

* Heel kort gezegd: Met VTS wordt in groepsverband gekeken naar een kunstwerk. Een gespreksleider stelt vaste vragen waardoor de deelnemers uitgedaagd worden dieper na te denken over de eigen observaties. Bij VTS bestaan geen goede of foute antwoorden. Iedere inbreng is even waardevol.

8 september: startzondag

De viering op zondag 8 september mag eigenlijk niet gemist worden. Behalve startzondag is het ook de zondag dat Victor Scheijde geïnstalleerd zal worden als pastoor van onze parochie. En het is de zondag dat de ‘brugklaszegen’ wordt gegeven aan een jongere die de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs heeft gemaakt en: de kinderkerk begint weer! Ook volgens de liturgische kalender is het een bijzondere zondag: Geboorte van de H. Maagd Maria wordt gevierd.

Dit alles komt samen in de eucharistieviering die om 10.00 uur begint. Na de viering is een ieder van harte welkom in De Akker voor ontmoeting, kennismaking en natuurlijk ook koffie, thee, limonade. En tijdens deze welkomstreceptie zullen we ook het glas heffen op onze pastoor Victor .
Papieren Vitus september 2019

Bij de meeste parochianen, vrienden en contacten van de parochie is dezer dagen de papieren Vitus op de mat gevallen. De mensen die hem liever als PDF krijgen toegestuurd, hebben hem inmiddels in de inbox ontvangen. Voor alle anderen: als u hem wilt lezen: klik hier of op het plaatje hieronder om hem te downloaden.