Nieuws (categorie: Algemeen, Wel-en-Wee)

Over een afscheid en pizza’s (met foto’s)

Het was een bijzondere viering, deze middagdienst op 16 juni. Het was het moment waarop pastoor Wietse afscheid nam van de Hilversumse parochie om met emeritaat te gaan. De kerk… (meer)

Langzamerhand afscheid nemen

In een prettig restaurant kwam op vrijdagavond 7 juni het voltallige kerkbestuur bijeen om aan de voorzitter van het bestuur, onze pastoor Wietse, een afscheidsetentje aan te bieden. Ook Wietse’s… (meer)

Aan Tafel & Meer

Het idee is eenvoudig: je eet samen en je viert samen. Dat eten gebeurt in De Akker en begint om 18.15 uur. Al een kwartier eerder gaan de deuren daar… (meer)

Master eindexamen

Na vier jaar bachelor en twee jaar masterstudie is Bob van der Linde, een van onze organisten, klaar voor zijn laatste eindexamen orgel. Het examen wordt afgenomen in de Grote… (meer)

Clap your hands!

Natuurlijk werd er geklapt tijdens de viering op 2 juni: het was meeklappen bij liederen die het gospelkoor Power People zong, zoals het Clap your hands and sing Hallelujah! maar… (meer)

Verhalen over vakantie

Op de eerste woensdag van de maand is een ieder welkom voor een bijzonder drieluik: viering – lunch – verhalentafel. Zo ook komende woensdag 5 juni. Om 12.30 uur begint… (meer)

Power

De viering op 2 juni belooft een bijzondere te worden. Power People, een gospelkoor uit Mannheim, is op tournee en doet Hilversum aan. Het koor viert op zondagochtend aanstaande met… (meer)

Hemelvaartsdag

‘Het is dus toch iemand gelukt, niet om ertussenuit te gaan, maar om er boven uit te komen. Dwars door de doodspoort heen naar een nieuw leven.’ Een opmerking van… (meer)

Aan Tafel & Meer

Zo einde zondagmiddag binnenlopen in De Akker. Een praatje, een glaasje voor wie dat wil en dan om 18.15 uur: aan tafel! Voor veel mensen klinkt dat al als een… (meer)

Emeritaat en afscheid pastoor Wietse van der Velde

Zondag 16 juni 2019. Op 16 juni aanstaande gaat pastoor Wietse van der Velde met emeritaat en neemt hij afscheid van de de oud-katholieke parochie St. Vitus in Hilversum. Om… (meer)

Cantate op de Brink

‘Christ unser Herr zum Jordan kam’, een cantate van Johann Sebastian Bach, wordt op zaterdagmiddag 18 mei uitgevoerd tijdens Cantate op de Brink. ‘Christ unser Herr zum Jordan kam’ zijn… (meer)

Viermoment op de woensdag

Niet vergeten: op woensdag 1 mei begint de (korte) viering om 12.30 uur. Daarna volgen lunch en verhalentafel. Thema van dit viermoment op de woensdag is: oorlog en bevrijding. Een… (meer)