Nieuws (categorie: Algemeen, Wel-en-Wee)

Een vierstrokenverhaal

Vraag met welk verhaal de kinderkerk is bezig geweest afgelopen zondag en iedereen die in de kerk aanwezig was, zal het je kunnen zeggen. Dat heeft alles te maken met… (meer)

Alweer vals alarm

Een echtpaar dat ruziet over het huishouden, oude vrijsters die denken een misdadigersbende op het spoor te zijn, een niet zo stille aanbidder: ingrediënten voor een hilarisch avondje toneel op… (meer)

Weer Aan Tafel & Meer

Een maaltijd, prettig gezelschap en voor wie wil een viermoment om goed mee af te sluiten. Zoiets wordt bedoeld met Aan Tafel & Meer, dat om de veertien dagen gehouden… (meer)

Groene ideeën

‘The idea I created to make the church more green and sustainable is to, add solar panels on the rooftops of the garages. The seven garages of the complex are… (meer)

Groene kerk

Afgelopen oktober hebben hebben de leerlingen van grade 9 (de derde klas) op de International School Hilversum (ISH) hard gewerkt aan het zogenaamde Green Church project. Bij dit project voor het vak… (meer)

Aan Tafel & Meer

Een maaltijd, prettig gezelschap en voor wie wil een viermoment om goed mee af te sluiten. Zoiets wordt bedoeld met Aan Tafel & Meer, dat om de veertien dagen gehouden… (meer)

Maria Lichtmis

De viering van het feest van Maria Lichtmis, de Opdracht van de Heer in de tempel, begint met de zegening van kaarsen en een ‘processie’ in de kerk. Dit bepaalt… (meer)

Recht voor ogen

Op een friszonnige zondagmorgen, terwijl op tv de viering in de oud-katholieke parochie van Haarlem meebeleefd kon worden, toch op de fiets gestapt. En net voor half tien stond ik… (meer)

Geen naam?

‘Onze hulp is in de naam van de Heer die…’ Een zin die zo vaak klinkt in de vieringen dat de catechisanten ‘m uit hun hoofd helemaal kunnen opzeggen. Maar… (meer)

En dit zeggen de bisschoppen erover

Van de landelijke oud-katholieke website: “Wij realiseren ons dat er binnen de christenheid wereldwijd grote verschillen van inzicht met betrekking tot vragen over seksuele geaardheid en seksuele moraal bestaan. Het… (meer)

Voor iedereen

En toen besloten een paar honderd predikanten uit behoudende kring, dat het tijd werd om een halt toe te roepen aan de vrijheid en de ruimte die homoseksuelen en transgenders… (meer)

Drie koningen

Op 6 januari viert de Kerk het feest van de Openbaring van de Heer aan de volken, Epifanie. Deze dag is bij ons veel meer bekend onder de naam Driekoningen…. (meer)