Nieuws (categorie: Algemeen, Wel-en-Wee)

Vieringen in de Goede Week

Met de viering van palmzondag begint de week vol intense viermomenten, de laatste dagen voor Pasen. In de passielezing op palmzondag horen we over het toegezongen hosanna, over de hoop… (meer)

Il Vangelo Secondo Matteo

Alle gesproken woorden uit deze film van regisseur Pier Paolo Pasolini zijn letterlijk overgenomen uit het evangelie van Matteus. De lessen en expliciete ideeën van Jezus komen veelvuldig aan bod… (meer)

Gehoord worden

Wie zegt wat terug? Wie luistert en hoort wat ik eigenlijk wil zeggen? Hoort wat ik niet kan zeggen? In de zes weken voor Pasen nemen we meer tijd voor… (meer)

Met genoegen!

‘Met genoegen’ reikte seminarie-rector Mattijs Ploeger vandaag het diploma, behorend bij het kerkelijk examen uit aan Loes Berkhout. Loes had daarvoor in drie onderdelen laten blijken dat ze bevraagd kan… (meer)

Choral Evensong

Ondersteund door gastzangers, Toon Renssen (viola da gamba), Bob van der Linde (orgel) en onder leiding van dirigent Gerard de Ridder zingt het kerkkoor op donderdag 11 april een Choral… (meer)

Mary Magdalene

Een vertelling over leven en dood van Jezus vanuit vrouwelijk perspectief. Maria Magdalena (Rooney Mara) wordt de belangrijkste vertrouweling van Jezus (Joaquin Phoenix). Dat en haar interpretatie van Gods koninkrijk… (meer)

Halfvasten

Opnieuw verrasten de kinderen van de kinderkerk de parochianen met hun groene activiteiten. Na de viering op zondag 31 maart, halfvasten, verkochten zij zakjes zaad (waar bijen blij van worden!),… (meer)

Elke pastoor is een puzzel…

Natuurlijk kun je beter naar buiten als het mooi weer is. Maar eenmaal fris in het hoofd, en met tijd voor iets meditatiefs, kun je je hier op uitleven: leg… (meer)

Son of Saul

Een reconstructie van de hel. Aldus een reactie op deze film, waarin regisseur László Nemes twee dagen in vernietigingskamp Auschwitz door de ogen van Saul Ausländer beschrijft. Als lid van… (meer)

Verzoenen

Een bloeiende tak van de hazelaar, symbool van verzoening. Waar in je leven loopt een barst, is gebrokenheid? En hoe kun je je verlangen naar heelheid verwezenlijken? Mooi en soms… (meer)

Collecte via een app..?

Het is lang niet meer vanzelfsprekend dat iedereen op zondag contant geld bij zich heeft. Soms zit er nog wat wisselgeld in de linker- of rechterbroekzak of dwaalt er nog… (meer)

De nieuwe pastoor stelt zich voor…

Daar ben ik dan. Binnenkort mag ik jullie pastoor zijn. (Per 1 juli, officiële aanstelling door aartsbisschop op 8 september redactie) Het voelt nog wat onwennig, maar ik kijk er… (meer)