Oud-katholieke parochie St. Vitus
Melkpad 12, Hilversum


Op deze site vindt u veel informatie over onze kerk en parochie, maar een bezoek aan de kerk zelf is natuurlijk interessanter en gewoonlijk zouden we zeggen: kom een keer bij ons langs om tenminste het gebouw te bewonderen! Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen zijn onze kerkdiensten alleen na reservering te bezoeken (gelukkig is dat heel gemakkelijk te doen door hier te klikken) en zijn we nog beperkt in het aantal activiteiten die we kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld is er nog niet de gewone kerkopenstelling op zaterdag en woensdag. In de lockdown periode hebben we geprobeerd ons kerk-zijn zoveel mogelijk vorm te geven via internet; daar kunt op deze pagina alles over vinden. Voor nu of later: we hopen u welkom te kunnen heten!

Nieuws

Houd de arts in ere

Er zijn van die momenten dat een bijbeltekst opeens meer opvalt, uitnodigt om nog eens te lezen. Die woorden zijn niet veranderd, wij zijn het die er anders naar luisteren.... (meer)

Meer dan normaal

Zoomend denken Bernd Wallet, aartsbisschop-elect van Utrecht, en Dick Schoon, bisschop van Haarlem, hardop na over de situatie nu in de tweede coronagolf. Hun gesprek ziet en hoort u hier.... (meer)

Uitgenodigd

Een feestmaal op een berg en een feestmaal in een bruiloftszaal. Met beelden en verhalen vragen de bijbellezingen op de zondag van de koninklijke bruiloft – 11 oktober – onze... (meer)

Oogstdienst

Het had wel iets van een processie, zoals de kinderen van de kinderkerk na hun moment buiten de kerkmuren weer binnenkwamen: met gepaste trots liepen ze naar voren met enorme... (meer)

Oogst

Zondag 4 oktober vieren we de oogstdienst. We denken dan na over de ‘opbrengsten’ van de afgelopen maanden. Wat hebben we geoogst aan verdriet – onrust – zorgen – gemis... (meer)

OKKN-livestream

Voor wie nog niet of niet meer aanwezig kan zijn bij een viering, voor wie graag op een ander moment dan zondagmorgen wil ‘kerken’, voor wie een dienst via een... (meer)

Uitgelicht

Vieringen

Voorganger, cantor, organist, koster, hygiënist en natuurlijk u. Ook in deze nazomermaanden willen we elke zondagochtend samen vieren. Voor elke viering is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt. Dus... (meer)

Digi-Vitus april 2020

Zouden we toch haast vergeten ons parochieblad Vitus online te zetten! Bij deze de link naar de Vitus waarin u kunt lezen hoe een parochie meer kan zijn dan een... (meer)

Vertel eens wat meer over dat ‘oud-katholiek’?

De Oud-Katholieke Kerk is een kerk, waarin je je geloof in God intens, persoonlijk, vroom en opgewekt kunt beleven. Het is een kerkgemeenschap, waarin je met elkaar meeleeft in de... (meer)

Mijn vraag

Hier hebben we onszelf aantal vragen gesteld, zoals u als bezoeker van deze site die misschien ook zou kunnen stellen. Klik op een van de links als u meer wilt... (meer)