Oud-katholieke parochie St. Vitus
Melkpad 12, Hilversum


Op deze site vindt u veel informatie over onze kerk en parochie, maar een bezoek aan de kerk zelf is natuurlijk interessanter en gewoonlijk zouden we zeggen: kom een keer bij ons langs om tenminste het gebouw te bewonderen! Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen zijn onze kerkdiensten alleen na reservering te bezoeken (gelukkig is dat heel gemakkelijk te doen door hier te klikken) en zijn we nog beperkt in het aantal activiteiten die we kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld is er nog niet de gewone kerkopenstelling op zaterdag en woensdag. In de lockdown periode hebben we geprobeerd ons kerk-zijn zoveel mogelijk vorm te geven via internet; daar kunt op deze pagina alles over vinden. Voor nu of later: we hopen u welkom te kunnen heten!

Nieuws

Naar beneden

Tijdens de viering van verjaardag van kerkwijding, voor onze parochie komende zondag 22 november, luisteren we naar schriftlezingen vol beweging. We horen over Jakob hoe hij onderweg is, vluchtend naar... (meer)

Vieringen

Voorganger, cantor, organist, koster, hygiënist en natuurlijk u. Ook in deze herfstmaanden hopen we elke zondagochtend samen te kunnen vieren. Voor u naar de kerk komt is het nodig dat... (meer)

11.11: Dé dag!

11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag! En dat mag gelukkig vandaag en ook de komende dagen nog steeds; een lichtje laten branden voor als het (te)... (meer)

Willibrordus

De feestdag van de H. Willibrordus (7 november) vieren we op zondag 8 november. Deze Ierse monnik bracht met zijn metgezellen het Evangelie naar de lage landen. Hij bouwde twee... (meer)

Een groot, gapend gat

Geraakt door het sterven van zoveel mensen in de afgelopen maanden als gevolg van covid-19 maakte parochiaan Anneke een kunstwerk dat ons doet stilstaan bij hun overlijden. Het object staat... (meer)

Gedachtenis zichtbaar

‘Het is Allerzielen en we staan stil, hier, bij de vele namen die jullie hebben doorgegeven,’ sprak priester Marieke Ridder aan het begin van het Allerzielen-gedenkmoment op het kerkplein. In... (meer)

Uitgelicht

Vieringen

Voorganger, cantor, organist, koster, hygiënist en natuurlijk u. Ook in deze herfstmaanden hopen we elke zondagochtend samen te kunnen vieren. Voor u naar de kerk komt is het nodig dat... (meer)

Digi-Vitus april 2020

Zouden we toch haast vergeten ons parochieblad Vitus online te zetten! Bij deze de link naar de Vitus waarin u kunt lezen hoe een parochie meer kan zijn dan een... (meer)

Vertel eens wat meer over dat ‘oud-katholiek’?

De Oud-Katholieke Kerk is een kerk, waarin je je geloof in God intens, persoonlijk, vroom en opgewekt kunt beleven. Het is een kerkgemeenschap, waarin je met elkaar meeleeft in de... (meer)

Mijn vraag

Hier hebben we onszelf aantal vragen gesteld, zoals u als bezoeker van deze site die misschien ook zou kunnen stellen. Klik op een van de links als u meer wilt... (meer)